Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa romeo 159 2,2jts Q4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Добре де .. питайте Боян .. той е с такъв и досега не се е оплаквал .. поне не на всеослушание.
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

и аз искам 3.2 ама пари за такива екстри нема
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Valio606 Покажи съобщение
        Няма какво да му мислиш взимай 3.2 една алфа трябва да е шестак - жалко, че немога да си го позволя откъм разход иначе отдавна да съм с такава.
        Колега, аз като ви чета разходите на 2.4-ките в темата, то разхода на 3.2 няма да те бърка чак толкова
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от badbili Покажи съобщение
          Знам, че има лимОзина 3.2 и 2.4 Q4, виждал съм и 159 1.9 jtd Q4 ама ще е много спъната, мойта 147 е със същия двигател. Питам за 2.2 jts, харесва ми , че е с верига,бензин и без турбо. Затова питах дали има алфа 2.2 с Q4.
          Благодаря, за отг. на Никола 59.
          2.2 JTS е с верига, но има случаи на разтеглени вериги и ако се раздрънка трябва да я смениш, и не е евтино.
          Бензин + директно впръскване създава проблеми с качеството на горивото у нас.
          Има 2 вариатора , но пък не съм намирал информация някой да е сменял такъв.

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
          V6 e много хубав мотор - всеки вика "ти си вземи"
          Аз си взех, но не този на GM и се радвам като малко дете всеки път като седна в колата... т.е. всеки ден.
          V6 на 159 има надпис twin phaser и по логиката на 2.2jts (на всеки разпределителен вал - вариатор ) V6 трябва да има 4 вариатора. Но за какво пък са му на 6 цилиндров мотор вариатори е друг въпрос.
          ...

Comment

Аз си взех, но не този на GM и се радвам като малко дете всеки път като седна в колата... т.е. всеки ден.
            V6 на 159 има надпис twin phaser и по логиката на 2.2jts (на всеки разпределителен вал - вариатор ) V6 трябва да има 4 вариатора. Но за какво пък са му на 6 цилиндров мотор вариатори е друг въпрос. [/QUOTE]

В мое село викат на гол гъз чиште пиштови
            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Никога не ми давала повече от 10 градско, 19 джанти, 4х4...това със средна скорост 19-24 км/ч. Извънградско 6/100... Това е кола 1700 кг+ 160 аз и приятелката, 1860 кг! Кво го мислите този разход!
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз не искам нито 2.4, нито 3.2 искам чисто и просто един такъв дизел .. без значение в кое италианско купе ше го "боднат" :

Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  Никога не ми давала повече от 10 градско, 19 джанти, 4х4...това със средна скорост 19-24 км/ч. Извънградско 6/100... Това е кола 1700 кг+ 160 аз и приятелката, 1860 кг! Кво го мислите този разход!
                  Ами не е нормално...то и 156-цата ти даваше такива отрицателни разходи, но щом държиш...
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Като пишеш градско се пише в кой град и по кое време.
                    Ела в София и пробвай да минеш от единия край до другия в пиков час .
                    ...

Comment

Откакто се размина сезона имам маршрути градско под 7/100. Примерно Славейков - идеален център и обратно. Това ако се лигавя. Всичко е много относително. Като се навреш в междублоковото и да си търсиш паркомясто може и 15 да качи. Градско само ако пуснеш колата 2,3 пъти по инерция разхода скача над литър.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                        ....... Кво го мислите този разход!
                        Рус, на прима виста :

Из "Какъв разход на гориво дават вашите 159"

2.4 20в Дизел :

Първоначално публикувано от littlesister Покажи съобщение

По компютър: градско 10-12л/100км.

Всичко е с напълно нормално каране... Колата е Brеra 2.4 jtd. Единствени и е премахнат ЕГР.
                        Се ми струва, че е множко. 156-цата харчеше с около литър по-малко....

Първоначално публикувано от dedepene Покажи съобщение
                        - Градско в София 10/100,

- Махнат DPF, EGR; ремап - не

- 2.4 JTD 210 hp, Q4
                        Първоначално публикувано от Tsetso Milanov Покажи съобщение
                        С риск да уплаша мераклии за този автомобил, нека и аз да споделя разход - последните 3-4 месеца карам само градско. Както беше уточнено, има градско и градско - аз говоря за:
                        маршрута във Варна:

Разходът по борд за последните 3 месеца 14.2.

Интервенции по двигателя - няма, добавки - Luqui Molly против замръзване на дизела само в най-студените седмици, гориво OMV MaxxMotion.

И преди да кажете че нещо й има на тая морга, да поясня- технически си е изрядна.
                        Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                        14.5-15/100 градско

Ще си прережа вените. GTV-то ми гори по-малко.
                        Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                        Градско от 8 и кусур до към 11
                        Първоначално публикувано от em4o1 Покажи съобщение
                        Хайде кажете къде е проблема?
                        Градско 14
                        Извън 8.9
                        Колкото пише на борда, толкова и на колонката ми отчете!
                        И това при положение, че едвам едвам натискам газта? Извънградско повече от 120 не е пипана.
                        Колата е 2.4 автомат с премахнато всичко + ремап???!!!

3.2 V6 Бензин

Първоначално публикувано от boian Покажи съобщение
                        Аз да кажа ли да се успокоите- варненско градско 14-16л/100км,

Това с бензин 95 на Еко, мотор 3.2 JTS, 260+ коне След слагане на спортен K&N филтър разхода като че ли се вдигна с половин до един литър.
                        Първоначално публикувано от vassil.tzanev Покажи съобщение
                        Бояне, за да не си сам:
                        - градско сутрин 12/100, вечер 15/100, през деня 16-20/100. Разликата идва от маршрутите, сутрин е околовръстното и надолу по Симеоновско, вечер е нагоре, а през деня е по центъра, където разходът е случайна величина, клоняща към безкрайност.

- модел 3.2 V6 Q4, без интервенции
                        - гориво еко 100 без добавки
                        Първоначално публикувано от IronMan Покажи съобщение
                        градско -15.4 - 17.8 в зависимост от настроението

- каква е модификацията/ модела на двигателя
                        3.2 JTS Q4
                        Тааааа за това викам, че след като си карал 2.4 жтдм в 159, 3.2 В6 също в 159ка нема те стресне като разход
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          ......
                          И двете модификации са тежки коли с големи мотори, нормално е да горят и в интерес на истината на разхода на 3,2 хората се плашат малко повече от нужното, а на 2,4 обратно Икономията градско идва от лесно ускоряване (леко купе) и възможно най-дълго каране в режим cut off(аванта).
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            в интерес на истината на разхода на 3,2 хората се плашат малко повече от нужното, а на 2,4 обратно
                            Баш точно това искам да кажа

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                              Рус, на прима виста :

Из "Какъв разход на гориво дават вашите 159"

2.4 20в Дизел :

3.2 V6 Бензин

Тааааа за това викам, че след като си карал 2.4 жтдм в 159, 3.2 В6 също в 159ка нема те стресне като разход
                              Колега моята харчи 8.5 - 9 градско от София съм и живея в центъра, така че съм постоянно в задръствания. Така като вадиш на некви отделни хора разходите не е удачно щото има и други с разход, като моя.
                              Алфа ромео 75 2.0
                              Алфа ромео 147 facelift 1.6 T.S.
                              Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

8,5 градско в задръствания е добър разход
                                sigpic

Comment

Working...
                                X